Одна з найбільших інформаційно-психологічних операцій – Луценко про вторгнення, якого не відбулося

Закордонні ЗМІ заявляли про те, що 16 лютого Росія вторгнеться до України, деякі таблоїди навіть називали час – третя ранку і говорили про ракетний удар. Проте Україна пережила ніч спокійно.

За словами політика Ігоря Луценка, мова йде про інформаційну операцію проти нашої держави.

«Одна з найбільших інформаційно-психологічних операцій у новітній історії провалилася. В Україні не сталася паніка. Переважна і абсолютна більшість звичайних людей ніяким чином не поміняла свої щоденні звички, нервозність не стала навіть мінімально помітним явищем», - відзначив Луценко.

Окрім того, додав він, економіка вистояла, курс гривні не вийшов статистично значимим чином за межі коливань по попередні роки - у попередні періоди національна грошова одиниця мала значно гірші часи. Жоден банк не заявив про істотні проблеми з ліквідністю. Жодна галузь не продемонструвала якихось істотних змін, навіть найбільш вразливі сфери транспорту - авіація та море - тримаються і працюють, долаючи труднощі.

«Попри сподівання наших ворогів, попри спроби того ж росіянина з посвідченням українського нардепа Новінського продемонструвати себе як силу, котра зможе, на відмінну від чинної влади, стати коханою дружиною Путіна і принести "мир", нинішні події пройшли без розколу всередині суспільства. Більше того, стих навіть градус протистояння всередині проукраїнських сил. На фронті Порошенко-Зеленський сторони притихли, різноманітні "треті сили", котрих підтримує Ахметов, трохи загубилися. Ну а проросійська колона отримала удар у вигляді закриття ще одного каналу (пам'ятаєте, був такий телеканала "Наш"?), котре пройшло на ура. Крім того, усі зацінили майже синхронний відліт нардепів ОПЗЖ - і чомусь не в улюблену ними "могутню РФ", а у разлагающуюся Європу. Олігархи запам'яталися усім своєю втечею (найбільш розумні зараз повертаються, бо усвідомили помилку - але пізно). Що реально створює міцні підвалини для легітимності найбільш жорстких форм деолігархізації. Котрих ми чекаємо з нетерпінням. Тепер товстосумам-втікачам категорично рекомендована служба в теоробороні, як спокутування гріхів)», - говорить політик.

За його словами, армія і народ продемонстрували єдність, багато хто знову згадав, що у нас є ЗСУ і вони воюють щодня і щоночі.

Леся, 16.02.2022 08:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини