У Брюсселі Зеленському повідомлять, що він повинен робити, після того, як були узгоджені позиції всіх з Путіним - політолог

Сьогодні президент Володимир Зеленський буде зустрічатись у Брюсселі з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Головним питанням зустрічі буду виконання Мінських домовленостей та врегулювання війни на Донбасі.

За словами політолога Віталія Бали, Макрон вчора поговорив по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним, раніше по телефону з Путіним говорив президент США Джо Байден, який також говорив по телефону до розмови і після розмови з Макроном і Шольцем, а згодом із Зеленським.

«Все виглядає так, що у Брюсселі Володимиру Зеленському повідомлять, що він повинен робити, після того, як були узгоджені позиції всіх з Путіним і не буде ніякого обговорення насправді. Україну будуть змушувати внести зміни до Конституції України, щоб виконати так звану формулу Штанмаєра, а фактично виконати політичні пункти мінських угод до завершення виконання безпекових пунктів. І така ситуація стала наслідком саме неадекватної поведінки Володимира Зеленського, який встиг наговорити і заявити стільки стосовно наших партнерів на Заході, висуваючи їм публічно претензії в інтерв'ю іноземним ЗМІ та не виконував своїх обіцянок, які він навіть фіксував своїм підписом, про що добре вчора згадав колишній керівник офісу президента Андрій Богдан. Тому, очікувати якихось позитивних наслідків для України нема жодного сенсу, бо про Україну при владі Зеленського почали говорити і вирішувати без України, на жаль для нас. І щоб Зеленський не зміг імплементувати згубні для України пункти Мінських домовленостей, демократичній, патріотичній опозиції, не дивлячись на їхні розбіжності, образи, потрібно обов'язково об'єднатись у цьому питанні, у питанні захисту національних інтересів України», - вважає Бала.

Леся, 15.12.2021 10:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини