«Слуги» прагнуть знову пропихати російську мову – нардеп Савчук

Народні депутати від партії «Слуга народу»  прагнуть знову пропихати російську мову, про це пише у Фейсбуці нардеп від Прикарпаття Оксана Савчук.

За її словами, цього разу представники партії президента пішли ще далі в естафеті, як «зганьбити українську мову», і придумали зареєструвати новий законопроект №5554 «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

«А з якого дива такий переполох? Уся справа в тому, що з 16 липня 2021 року набуває чинності частина 6 статті 23 закону про мову. Де чітко вказано, що «мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна мова», а це – українська. Вочевидь деяким депутатам не дуже мила рідна солов’їна, от вони й вигадують законотворчі історії проти українського народу. А своїми змінами пропонують відкласти набуття чинності статті 23 до завершення карантину. Аргумент – негативний вплив карантину на кіноіндустрію», - пише Савчук.

За її словами, жоден карантин не повинен стати на заваді використанню української мови в Україні.

«Цей закон лобіюють великі телевізійні канали, щоб екстренно його розглянути.  Тому не варто допустити навіть включення проекту закону в порядок денний гуманітарного комітету», - додала політик.

Леся, 31.05.2021 17:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини