Нардеп від Прикарпаття пропонує заборонити брати держзрадників на поруки чи відправляти під домашній арешт

Застава, домашній арешт чи взяття на поруки не можуть бути застосовані для державних зрадників, про це заявила нардеп від Прикарпаття Оксана Савчук.

За її словам, особи, які вчинили злочини проти держави, повинні бути за гратами. Покаранням для колаборантів має стати арешт і жодних альтернатив чи пом’якшень.

«У Верховній Раді вже зареєстровано законопроект мого авторства №5505 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей застосування запобіжних заходів за вчинення злочинів проти основ національної та громадської безпеки)». Поки наші хлопці на сході захищають кордон від російського загарбника, ми не можемо спокійно спостерігати, як Україну «розгойдують» зсередини. Злочини проти основ національної і громадянської безпеки належать до тяжких або особливо тяжких. Сучасний Кримінальний процесуальний кодекс України надає можливість терористам, колаборантам, «п’ятій колоні ворога» опинитись на свободі під незначну заставу або ж під домашній арешт. І знову продовжувати вести антиукраїнську політику. Пора вже це нарешті припинити», - відзначає Савчук.

Леся, 18.05.2021 17:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини