Франківські депутати вимагають підтримати законопроект Савчук про запобіжні заходи для держзрадників

Івано-Франківська міська рада вимагає від державної влади підтримати проект Закону України №5505 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей застосування запобіжних заходів за вчинення злочинів проти основ національної та громадської безпеки)» авторства Оксани Савчук.

«Всі ми знаємо випадки, коли в Україні підозрювані у державній зраді, диверсії, вчиненні терористичного акту та інших важких злочинах, переховувались від судів. В першу чергу – на території країни держави-агресора – Російській Федерації. Останній приклад - це резонансне обрання запобіжного заходу Віктору Медведчуку, якого обґрунтовано підозрюють у державній зраді. Але Печерський суд м. Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту!» - відзначив міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, державна зрада – не забавки.

«Застосування до терориста чи зрадника щось на зразок домашнього арешту – це абсурд. Тому вимагаємо внести зміни у Кримінальний кодекс, щоб злочинці не могли користуватися «лазівками» в законах, щоб тікати від правосуддя!» - додав міський голова.

Леся, 18.05.2021 17:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини