Нардеп Яременко: До українських позицій наблизиться російський генерал і розглядатиме їх у бінокль

Немає «спільного патрулювання» і сепаратисти не топтатимуться своїми чобітьми по позиціях нашої морської піхоти, про це у Фейсбуці пише нардеп від партії «Слуга народу» Богдан Яременко.

«Є одноразова акція верифікації. У присутності представника місії ОБСЄ представник СЦКК наблизиться до наших позицій на віддаль, що дозволить роздивитися їх у бінокль. Одночасно це робитиме і наш представник щодо російських позицій», - пише Яременко.

На його думку, схоже, що уся провокація задумувалась саме для того, щоб примусити Україну працювати з ОРДЛО.

«Не вийшло. СЦКК структура українсько-російська. І ми розуміємо, що наші позиції в бінокль роздивлятиметься російський генерал, а не донецький шахтар. Хоча майже напевно російська пропаганда переконуватиме "народ ДНР" у зворотньому. Ситуація тим не менше неприємна, бо росіяни фактично поставили під сумнів діяльність місії ОБСЄ. Тому представники ОБСЄ, які перші піддалися на російський тиск щодо цієї процедури, заявили, що нинішня акція верифікації буде одноразовою і не стане прецедентом для повторення в інших місцях. Альтернатива цій акції - обмін вогневими ураженнями, бо звичайно, ніхто з української сторони не залишив би артилерійські обстріли росіян без відповіді. Теж задоволення прямо скажемо ніякого», - пише Яременко.

Нагадаємо, військовий Мирослав Гай вважає спільне інспектування з бойовиками українських позицій державною зрадою. Разом з тим політолог Андрій Смолій відзначає, що можна говорити про капітуляцію перед агресором. При цьому політолог Євген Магда не виключає, що такий дозвіл міг стати умовою проведення зустрічі у «нормандському форматі» на рівні політичних радників. Нардеп Ірина Геращенко вважає, що спільна інспекція – це крок до легітимізації «республік».

Леся, 10.09.2020 07:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини