Сподіваюся, що наші правоохоронні органи будуть з народом, а не проти народу – Марцінків

Вочевидь, комусь вигідно ділити країну і «закривати» саме Західну Україну: Франківськ, Чернівці, міста Львівської області, так прокоментував внесення Івано-Франківська до «червоної зони» міський голова Руслан Марцінків.

Він повідомив, що міська рада вимагатиме у судовому порядку скасування дії постанови уряду щодо внесення Івано-Франківська до «червоної зони».

За словами Марцінківа, транспорт у місті працює у звичному режимі за звичними маршрутами з дотриманням маскового режиму в умовах спецперевезень.

«Ми готові до 1 вересня, школи та садочки готові. Адже це Конституційне право - право на навчання наших дітей! Тому у зв'язку із цим рішенням уряду, ми вводимо канікули для дітей на 2 тижні. Не дистанційне навчання, а саме канікули. Сподіваюся, що уряд надалі керуватиметься здоровим глуздом і наші діти матимуть змогу вчитися нормально. Ну і наостанок, сподіваюся, що наші правоохоронні органи будуть з народом, а не проти народу. Що в нас не повториться прецеденти, як в інших містах», - додав міський голова.

Нагадаємо, Івано-Франківськ перевели в «червону зону» щодо захворюваності на коронавірус. Із 31 серпня місто мало би жити в умовах суворого карантину. Разом з тим, нардеп Ігор Фріс вважає, що бізнес уже не переживе ще одне посилення карантину. Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що школи та садки йдуть на карантин, а громадський транспорт працюватиме у режимі спецперевезень. Окрім того, міський голова додав, що школи не працюватимуть щонайменше два тижні. За його словами, школярам продовжать літні канікули.

Леся, 31.08.2020 10:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини