Івано-Франківськ у «червоній зоні». Школи та садочки йдуть на карантин

Івано-Франківськ з 31 серпня житиме у «червоній зоні», школи та садочки йдуть на карантин, транспорт працюватиме у режимі спецперевезень. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Також він заявив, що введення Івано-Франківська до «червоної зони» карантину – це політичне рішення.

«Лікарі наших «ковідних» лікарень кажуть, що статистика пацієнтів коливається до зменшення. Схоже на те, що рішення уряду суб’єктивне і необґрунтоване… Наші лікарні приймають пацієнтів з усієї області, і при цьому справляються. Завантаженість ліжок пацієнтами з підтвердженим коронавірусом – на рівні 32-34%. Тому, на мою думку червона зона карантину для нас – це політичне рішення. Я не знаю до чого це призведе, але критерії оцінки з боку держави повинні бути об’єктивними. Тому звертаюся до Президента, Прем’єра та уряду з вимогою переглянути своє рішення та врахувати справжні показники захворюваності в Івано-Франківську», - відзначив міський голова.

Нагадаємо, Івано-Франківськ перевели в «червону зону» щодо захворюваності на коронавірус. Із 31 серпня місто мало би жити в умовах суворого карантину. Разом з тим, нардеп Ігор Фріс вважає, що бізнес уже не переживе ще одне посилення карантину.

Леся, 28.08.2020 12:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини