В поліції розповіли деталі ранкової стрілянини у середмісті Франківська

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо мешканця Івано-Франківська, який грубо порушив громадський порядок із застосуванням зброї, - йдеться на сторінці поліції Івано-Франківська у «Фейсбуці».

Сьогодні, 6 травня, близько десятої години ранку до поліції надійшло повідомлення, що у Франківську по вулиці Мазепи відбувається стрілянина. Після затримання порушника, поліцейськими було встановлено, що 38-річний франківець зайшов у приміщення магазину та почав нецензурно висловлюватись у сторону продавця та погрожував фізичною розправою, тим самим спричинив конфлікт. За словами поліції, 69-річний продавець попросив невідомого покинути приміщення, але той вийняв ніж і рукояткою холодної зброї наніс чоловіку один удар в ділянку голови. Після цього хуліган вийшов із магазину і вистрілив у бік продавця з предмету, який ззовні схожий на пістолет. У подальшому зловмисник вистрілив ще у одного перехожого, 44-річного мешканця Івано-Франківська, та пошкодив приміщення магазину і два припарковані автомобілі, а саме: Renault Trafic та Hyundai Accent. Як повідомлялось раніше, очевидці події негайно зателефонували в поліцію і на місце одразу виїхали працівники Управління патрульної поліції в області, які затримали зловмисника на вулиці Короля Данила.

Після прибуття, правоохоронці оглянули місце події і пошкоджене майно, а також поспілкувалися з двома потерпілими. В ході слідчих дій правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України за вчинення злочину за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). Така санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Наразі досудове розслідування триває.

Леся, 06.05.2020 19:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини