Добровольчий рух «ОУН» підтримав міського голову Франківська Марцінківа

Добровольчий рух «ОУН» підтримав міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа та міського голову Черкас Анатолія Бондаренка. Про це у Фейсбуці повідомляє Микола Коханівський.

Проти міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа поліція відкрила аж два провадження. Перше провадження – за звинуваченням у порушенні рівноправності громадян на расовому ґрунті (ст. 161 КК України). Порушенням рівноправності поліція вважає намір міського голови примусово вивезти до Закарпатської області групу циган. Дана група, комфортно розмістившись у міському парку, здійснювала «рейди» до магазинів, чіпляючись до городян, ігноруючи будь-які протиепідемічні вимоги.

За декілька днів проти Руслана Марцінківа було відкрите друге провадження – за звинуваченням у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням (ст. 325 ч. 1 КК України). Останнє звинувачення міський голова отримав через свою підтримку дрібного підприємця, коли дозволив працювати ринкам перед Великоднем.

«Добровольчий Рух ОУН підтримує націозахисну позицію міських голів Руслана Марцінківа та Анатолія Бондаренка. Відповідно до Конституції, в умовах карантину мали бути забезпечені рівні права для підприємців різних напрямків та масштабів діяльності», - сказано в заяві добровольчого руху.

Леся, 04.05.2020 10:56



Вибір редакції

Найпопулярніші новини