Зеленський має чітко сказати, що якщо до кінця року будуть зірвані домовленості, то вина буде персонально на Путіну - Таран

Сьогодні головні політичні баталії розгорнуться в парламенті, депутати ухвалюватимуть подовжуватимуть на один рік дію Закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, пише у Фейсбуці політолог Віктор Таран.

За його словами, це не зрада і не перемога - це вимушений крок.

«Україна зобов’язана це зробити в рамках Мінських домовленостей. Однак, мене цікавить не те як проголосує за законопроект парламент (голоси під законопроект є), а на те, як на фоні обговорення ухвалення нової редакції закону про ОРДЛО, ведуть себе Росія та підконтрольні їй «ЛДНРи». Наприклад, один з «лідерів проросійських терористів» - Денис Пушилін заявив, що у разі ухвалення законопроекту в такій редакції — це посилить конфронтацію. Мовляв, Україна має ухвалити до Нового року не один, а низку законів та почати вносити зміни до Конституції, щодо розширення повноважень Донецької та Луганської областей. У противному випадку, вони погрожують зірвати обмін полоненими до Нового року та не припиняти вести вогонь по українським військовим», - відзначив політолог.

За його словами, де-факто вони просто ретранслюють меседж російського президента Володимира Путіна, який зацікавлений у подальшій конфронтації та зриві паризьких домовленостей, звинувативши при цьому президента Володимира Зеленського.

«Тому українській владі потрібно після ухвалення провести правильну комунікаційну кампанію мета її донести нашим союзникам, що Україна виконала свої зобов’язання. І апелювати до Макрона, Меркель та США що про зміни до Конституції не може бути і мова. І, як на мене, важливо, щоб Зеленський нарешті чітко публічно визнав, що у разі зриву домовленостей до кінця року уся вина лежатиме на Росії та на Путіну персонально. Якщо українська влада не розпочне оперативно кампанію, то є ризик, що російська пропагандистська машина публічно знищить нас в інформаційному полі... Ну і звісно українські виборці теж матимуть дуже багато запитань до ЗЕ. Особливо на фоні його бравурних заяв після Паризької зустрічі», - відзначив Таран.

 

 

Леся, 12.12.2019 08:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини