Новачок Зеленський виявився набагато сильнішим перемовником ніж досвідчений Порошенко - експерт

Новачок Володимир  Зеленський виявився набагато сильнішим перемовником ніж тертий і кручений "досвідчений дипломат" і "політик" Петро Порошенко, про це у Фейсбуці пише військовий експерт Святослав Стеценко.

«Звичайно, Зеленський не Черчилль і ніколи ним не буде, але вистачило глузду і сміливості відмовитися від частини підписаних Порошенком зрад, насамперед від визнання виборів на окупованих територіях під контролем окупантів і колаборантів, від внесення змін в українську конституцію на вимогу Москви. Це плюс. Не було ніяких заяв про епічні перемоги і про "я приніс вам мир", про що ми чули від минулого президента. Ще один плюс - Зеленський звявив про Крим, бо на попередніх нормандських зустрічах його попередник про це мовчав», - пише експерт.

Головні мінуси, за його словами, жодного слова на прес-конференції про окупацію українських земель Московією і про їхні окупаційні сили.

«Знову про щось абстрактно "іноземне" і "незаконне". Проте схоже, що через протилежні позиції України і Московії щодо Донбасу головною темою перемовин був таки газ, і остаточні рішення щодо нього так само ще не прийняли. Які перспективи? Зеленський як і попередники не воїн за сутністю і ніколи ним не буде. Найкраще, на що він може бути здатний - це заморожування ситуації. Сподіваємося на звільнення всіх утримуваних в російському і бандитському полоні, шансів на це набагато більше, ніж за минулої влади», - додав Стеценко.

Леся, 10.12.2019 10:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини