Відтепер контузії, струси знову не є бойовими травмами. Втрати зменшують підміною категорій - Корчинський

Вчора на майдані ветерани бойові медики дізналися шокуючу новину, на шостому році війни генерал Хоменко, який збирається очолити Медичні війська України затвердив в Генеральному штабі ЗСУ новий класифікатор втрат. Про цн к Фейсбуці пише Дмитро Корчинський.

За його словами, відтепер знову як до 2014 бойові травми контузії ( акубаротравми , струси та забої головного мозку , внутрішніх органів) не є видами бойових поранень, а віднесені до категорії інші - що дозволяє зменшувати кількість бойових втрат за рахунок підміни категорії. Вже перераховані кількість поранених на фронті, за бажанням влади тепер їх в рази менше.

«Вчора з 4 поранених , жінка-військовослужбовець з важкою контузією ( підозра на перервані барабані перетинки ) не подана як поранена, а віднесена до травмованих . Генерал Хоменко і Генеральний штаб роблять вигляд , що вони не знають, що часто контузії призводять до більшого каліцтва ( глухоти, втрати зору, птср ), ніж легкі і середні поранення ! Наші поранені герої знову є заручниками політиків», - написав Корчинський.

Леся, 22.11.2019 07:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини