У держбюджеті скорочено видатки на лікування онкохворих дітей. Не можна цього допустити - нардеп

Понад 200 тисяч дітей у світі щороку починають хворіти на онкологічні захворювання. Приблизно половина з них, на жаль, немає шансу вилікуватись. Про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Зіновій Андрійович.

За його інформацією, в Україні на сьогодні майже 70 тисяч дітей хворіють на онкологію, кожного року ця цифра зростає на 1000.

«Держава не може стояти осторонь цієї проблеми. Маленькі громадяни України мають право на лікування за рахунок державних коштів.На сьогодні обсяги фінансування вкрай низькі - лише на 60% хворі діти забезпечені ліками та медичним виробами. Я ретельно опрацював проєкт Державного бюджету 2020. У частині забезпечення коштами лікування дітей хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання передбачено зменшення фінансування на 48 млн грн. Ми не можемо цього допустити!» - відзначив нардеп.

За його словами, не менш ніж на 50 млн. грн. необхідно збільшити фінансування на придбання лікарських засобів та медичних виробів для лікування онкохворих дітей.

«Я подав ці правки. І закликаю колег підтримати їх! У цивілізованому суспільстві діти ніколи не повинні страждати. Ми можемо змінити ситуацію в медицині на краще і зробимо це разом», - додав нардеп.

Леся, 03.10.2019 14:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини