Відміна статті про незаконне збагачення вигідна всім чиновникам – громадський активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Скасування Конституційним Судом Кримінального кодексу (частина 1 статті 368-2 ) про незаконне збагачення стає причиною породження низки питань. Перш за все, з боку світової спільноти – адже ця стаття приймалася в 2015 р. саме на вимогу Євросоюзу як підтвердження політики щодо протидії проявам корупції. Нині важко ще судити, якою буде реакція ЄС – не виключається, що можуть виникнути перепони на шляху отримання Україною кредитів Міжнародного валютного фонду та дальшому просуванню на шляху вступу до ЄС та НАТО.

Зрозуміло, що в поголовної більшості громадян України теж посилюється невдоволення подібними діяннями народних обранців. Мотиви самих депутатів, котрі підписали подання до Конституційного суду (59 осіб) більш менш зрозумілі. Більшість з них мають тертя із законом на предмет саме природи власних «незаконних статків».

В цілому, відміна згаданої статті вигідна всім чиновникам. Та те, що більшість з них належать саме до провладної парламентської «більшості» дає підстави говорити про її внутрішню некординованність.

Для того, щоб наважитися на такий крок перед президентськими виборами мали існувати неабиякі причини. І головну роль тут виконував не так сам страх понести відповідальність за незнане збагачення – більш вірогідно, що мали місце наміри підірвати авторитет діючої влади перед президентськими та парламентськими виборами».

Леся, 28.02.2019 10:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини