На місцях кандидатам в президенти пропонують послуги від підбору агітаторів до учасників масовок – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Заклики до участі у так званих «фейкових» протестах за винагороду можна вважати за різновид сучасної гібридної виборчої кампанії. Справа в тім, що з 44 кандидатів народ лише 4-5 сприймає серйозно – решту чотири десятки ж вважаються технічними (тими ж «фейковими»). Зрозуміло, що такий глум політиків над виборчим правом та громадянським обов’язком не може пройти безкарно – в свою чергу, українському народові гумору не бракує. Започаткували ініціативу в Одесі – в інших регіонах готові підтримати…

Варто відзначити, що серед політичних та громадських активістів обласного та районних рівнів нині має місце неабияка боротьба за «освоєння» фінансових ресурсів виборчих штабів кандидатів. Як не як, більшість «технічних кандидатів» виділяють на той чи інший виборчий округ від 50 до 500 тисяч грн. Ці «ласі шматки» виконують роль і «яблук розбрату». Деінде одна й та ж група «місцевих політичних авторитетів» пропонує послуги одночасно кільком кандидатам в президенти. Спектр цих послуг стандартний: підбір агітаторів, членів комісій, довірених осіб, учасників масовок . Крім того, за окрему винагороду, може бути виконання заходів «провокативного» характеру.

На цьому поприщі має місце неабияка конкуренція. Тому, котромусь з обділених увагою (чи скривджених) того чи іншого кандидата в президенти, «активістові» легко може прийти в голову думка «пімсти» - розповсюдити в соцмережі заклик до участі у «фейковому» заході труднощів не представляє».

Леся, 21.02.2019 16:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини