Суд щодо відсторонення Супрун від виконання обов’язків міністра розкриває недолугість українського судочинства – активіст

Громадський активіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Суд щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я розкриває недолугість українського судочинства та вказує на його «вибірковість» та заангажованість. Не виключно, що нині має місце тиск й на самого суддю зі сторони влади – уряд не так намагається захистити саму Супрун, як приховати якісь власні упущення.

Суть справи полягає не так в цькуванні фармацевтичною мафією «чесну паню міністершу» - корінь зла в повному нехтуванні нею українського законодавства. Ситуація, яка нині має місце довкола персони Уляни Супрун, в певній мірі нагадує ситуацію, яка розгорталася минулого року довкола Міхо Саакашвілі. Якщо «грузина» звинувачували в надані недостовірних даних перед отриманням українського громадянства – то «американка» вперто не хоче підтвердити власну відмову від свого попереднього громадянства США. Крапку мав би поставити тут президент Петро Порошенко, котрий підписував акт про надання громадянства У. Супрун.

Те що вона довше встановлених термін є виконуюча обов’язки міністра вже слугує побічним доказом того, що вона зберігає за собою американське громадянство, що чиновнику заборонено законом. Та президент вчинити так не може – особливо перед виборами. По тій причині, що подібних чиновників «з подвійним громадянством» в Україні нині є достатньо. Не виключно, що вищі посадові особи держави теж…»

Леся, 13.02.2019 09:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини