Вимога освітніх закладів вакцинувати дитину, або її не допустять до навчання, суперечить Конституції - нардеп

Народний депутат від Прикарпаття, кандидат в президенти і батько чотирьох дітей Юрій Дерев’янко заявив, що він категорично проти, коли освітні заклади дозволяють собі ставити батькам ультиматум: або вакцинація, або ми не допускаємо вашу дитину до навчання.

За його словами, це суперечить не тільки Конституції України, але і Європейській конвенції по правах людини. В багатьох містах країни ситуація гранична з абсурдом, каже нардеп. Якісь комісії органів місцевого самоврядування приймають протоколи, щодо недопущення невакцинованих дітей до занять. Спускають ці директиви на школи та дитячі садочки, і вони цій нісенітниці вимушені підпорядковуватись…

«Днями я зустрічався з учасниками спільноти «Мами Житомира» - батьки просто у розпачі. У частини дітей алергія — їм не можна робити щеплення, частина батьків сумнівається у якості вакцин, частина просто вважає це непотрібним. Їхнім дітям просто забороняють відвідувати навчання», - каже нардеп.

За його словами, якщо дитина здорова — жодних заборон на навчальних закладів бути не може — це нісенітниця.

«Це проблема держави, що її громадяни не вірять у якість пропонованих вакцин, що люди підозрюють чиновників у купівлі сумнівної якості препаратів через тотальну корупцію — мають повне моральне право сумніватися. Я теж не вірю чиновникам і владі, то що, може забороните мені виходити на вулицю?» - каже нардеп.

За його словами, якщо влада, у тому числі охорони здоров’я, хоче, щоб люди їй довіряли — потрібно цю довіру спочатку заслужити.

«Проведіть справжні, а не фейкові реформи, перетворіть державні послуги на сервіс, викорініть корупцію, дбайте про людей, а не експлуатуйте їх як худобу, чуйте  їх — і тоді люди почнуть вам довіряти. А поки цього не трапилося — ми будемо самі вирішувати вакцинувати нам наших дітей чи ні», - додав політик.

Леся, 19.02.2019 07:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини