У Франківську активісти вимагали прозорої приватизації

Прозорої приватизації будівлі в центрі Івано-Франківська вимагали активісти партії «Воля»   та ГО «Захист Є», повідомляє прес-служба партії.

Йдеться про приміщення площею 459,1 кв. м., що знаходиться за адресою вул. Чорновола, 23. Його з квітня 2016 року орендує директор ТОВ «Місто-НВ», очільник фракції «Свобода» в Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв. Згідно з договором, воно було здано в оренду за 3099,45 грн + ПДВ.

Отже, вартість оренди одного квадратного метра становить 6,75 грн + ПДВ. Реальна ж ринкова вартість оренди квадратного метра в цьому місці на той час становила не менш як 100 грн за кв. м, а на сьогодні – принаймні удвічі більше.

Окрім того, нещодавно виконком Івано-Франківської міської ради погодив і виніс на сесію, яка має відбутись завтра, 7 червня, питання про включення нежитлових приміщень площею 459,1 кв. м в будинку на вул. Чорновола, 23 в перелік об’єктів, які підлягають приватизації.

«Своєю сьогоднішньою акцією ми хочемо привернути увагу мешканців Івано-Франківська до того, що може відбутись неправомірна приватизація цієї частини будівлі. Цієї мети ми досягли. Бо Онуфріїв вийшов до нас і прокоментував свою позицію, а, отже, був підзвітним перед громадою. Він відповів на наші запитання. Вчора через відсутність кворуму так і не відбулось засідання комісії міської ради, на якій би мали розглядати питання щодо цієї приватизації. А, отже, остаточно поки невідомо чи питання винесуть завтра на сесію. Однак, розвиток ситуації навколо цієї будівлі буде у нас на контролі», - говорить активіст партії «ВОЛЯ», голова ГО «Захист Є» Руслан Мельник.

Леся, 06.06.2019 11:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини