Порошенко може мобілізувати діючий парламент під зміни до Конституції у бік парламентської республіки - нардеп

Шанси діючого президента Петра Порошенка обійти Володимира Зеленського у другому турі рівні 1 проти 99. Про це у Фейсбуці пише нардеп Вікторія Сюмар.

«Кожен, хто вміє рахувати, чудово розуміє, що реципієнтом для Зеленського стануть більшість опозиційних кандидатів. Вони переважно ляжуть в одну корзину. Порошенко може додати частину голосів Смешка і Кошулинського, і незначну частину виборців Тимошенко. Зважаючи на рівень конфліктності кампанії і образ Коломойського, можна уявити, що для Порошенка це буде боротьба за життя», - пише нардеп.

Тому найімовірніше, окрім, зусиль наступних трьох тижнів, викликів на дебатів, мобілізації патріотичного виборця і адміністративного ресурсу, діючий президент буде думати і про запасні захисні варіанти, вважає Сюмар.

«І таким варіантом може стати мобілізація діючого парламенту під зміни до Конституції у бік парламентської республіки.  Це - формат самозбереження для діючого президента, інших політеліт, він влаштовує Тимошенко і навіть Медведчука з Льовочкіним. І для цього у парламенту ще є час до осені включно.  Така різка зміна правил політичної гри, коли виграє не той хто довго йде і системно працює, а розкручене «нове обличчя». Такий фантастичний запит на «нових», до яких може додатися ще один потужний гравець Вакарчук, може підштовхнути діючі політичні еліти до тектонічних змін системи державного устрою країни», - вважає Сюмар.

Леся, 02.04.2019 07:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини