Щоби припинити постійну наругу над могилою Бандери, його прах слід перепоховати в Старому Угринові - Цапович

Голова ОУН Віталій Цапович для «Малакави»:

«Хочу зупинитися на перманентному паплюженню могили Степана Бандери в Мюнхені. Мене особисто це дуже болить... На Покрову 1990 року я мав честь відкривати перший пам'ятник Бандері біля його отчого порогу в Старому Угринові. Тоді говорилося, що як Україна стане Незалежною прах Бандери та інших очільників ОУН буде перепоховано в Україні. Та ні владі, ні штатним патріотам до цього немає діла.

Попередні десятиліття, як були живі націоналісти старої генерації вони за власні кошти наймали охорону німецької поліції в Мюнхені, могила Бандери була під охороною... 

На мою думку, аби припинити постійну наругу над могилою Бандери його прах слід перепоховати в Старому Угринові. Там є можливість забезпечити охорону. Лише за цю справу мають взятися чесні та ідейні націоналісти, а не "комерційні патріоти" інакше буде так, як є зараз, що підряднику, який взявся робити дорогу в Старому Угринові цього зробити не дають, справу підпалу Музею Бандери в Старому Угринові 15 лютого 2018 року "замяли", злочинців не знайдено, як і тих хто в 1990 - 1991 роках підривав перші пам'ятники Бандері...»

Леся, 02.02.2019 13:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини