Сич назвав політичним замовленням блокування дороги, якою він їхав на заходи в Старий Угринів

1 січня у рамках відзначення 110-річчя з дня народження Степана Бандери голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зустрівся з групою мешканців села Старий Угринів, які намагалися блокувати дорогу, що веде до меморіального комплексу, та не допустити його участі в урочистих заходах. Вимогою учасників акції було завершення капітального ремонту дороги.

«Вона мала явно виражений політичний замовний характер, оскільки її організаторам достеменно відомо, що згідно чинного законодавства ремонт та утримання доріг місцевого значення належить до повноважень районної та обласної державних адміністрацій, а коштами дорожнього фонду, які поступають як субвенція з державного бюджету, розпоряджається винятково обласна державна адміністрація», - пише Сич у Фейсбуці.

За його словами, і в тих куцих повноваженнях, якими сьогодні закон наділяє обласну раду, рішення приймаються колегіально і всім депутатських корпусом, а не одноособово головою обласної ради.

«Тож крайнім цинізмом замовників подібних акцій є маніпулювати простими людьми і спрямовувати їх проти голови будь-якого самоврядного органу, незалежно від того, до якої політичної сили він належить і яке прізвище носить.  Щоправда, голова Калуської РДА п. І. Данів, який ініціював цю зустріч, намагався присутніх переконати у протилежному і покласти відповідальність на обласну раду, депутатом якої від цього виборчого округу він також є, та персонально на голову обласної ради», - написав Сич.

Окрім того, він повідомив, що подає голові обласної державної адміністрації пропозицію вжити невідкладних заходів щодо завершення капітального ремонту дороги, що веде до меморіального комплексу Степана Бандери в селі Старий Угринів Калуського району.

Леся, 02.01.2019 14:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини