Президент, очевидно, вичерпав потенціал для електорального розширення – політолог

За даними останніх соціологічних досліджень, якщо би президентські вибори пройшли найближчої неділі, то перемогу у них би отримала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. У неї підтримка на рівні 12,7%. Друге місце – у коміка Володимира Зеленського (7,6%), третє – у президента Петра Порошенка (6,3%).

За словами політолога Петра Олещука, президент, очевидно, вичерпав потенціал для електорального розширення.

«Томос, армія, мова... Все вже "вкинуте". І, очевидно, спрацювало не особливо. Точніше, спрацювало не зовсім так, як очікували. Що далі? Радикально змінювати концепцію? Але немає часу. Або і далі "лупати цю скелю". Але ж він програє у другому турі усім. Мінімально - Бойко. Максимально - Зеленському та Тимошенко», - пише у Фейсбуці Олещук.

За його словами, позиція Зеленського на другому місці виглядає іронією по відношенню до технологій діючого президента.

«Останнім часом його оточення просуває інформаційну концепцію: аби не Тимошенко, концентруючись на інформаційних атаках на "першого кандидата". Але для кого вони таким чином розчищають поле? Для Порошенка, чи для того ж Зеленського? Якого, зрештою, можуть почати сприймати як альтернативу до Тимошенко. Останню зараз наділяють зусиллями технологів Порошенко найнегативнішими рисами. І що далі? Вони впевнені, що зачищають поле для діючого президента, чи Порошенко - це такий Гастелло, що спрямовує свій літак на колону з біло-червоним окрасом? Заради просування молодих гумористів?» - пише Олещук.

Леся, 14.11.2018 07:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини