Росія ліпила санкційний список на стіні в коридорі – політолог

Санкційний список Росії за великим рахунком «ліпили на стіні в коридорі», про це у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук.

«Ну є, звичайно, певний набір прізвищ, які вписали свідомо та цілеспрямовано, але більшість - для кількості. Просто так. Навіть не розбираючись, кого пишуть. Сплутали галериста і націоналіста, просто тому, що пофіг розбиратися. І це цікаво», - пише політолог.

За його словами, судячи з усього, в Росії є чіткий список «друзів», а от у плані ворогів - якась дурня.

«Отже, "ворогами" є практично всі. Принаймні, практично всіх вважають ворогами "за замовчуванням". Питання лише кого ворогом проголосять публічно. Це як з репресіями в Україні 30-х років. Гребли усіх. Комуністів, некомуністів. Різні жанри. Митців і науковців. Тих, хто в принципі може якось думати. Звісно, те, як список зліплений може бути предметом жартів. Але реально він означає, що "ворогом" може бути якщо не кожен, то більшість. Навіть ті, хто такого подумати не можуть», - відзначив політолог.

Нагадаємо, в Росії сплутали голову С-14 Євгена Карася із галеристом Євгеном Карасем, в санкційний список потрапив саме останній.

Леся, 02.11.2018 10:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини