Заяви Садового і Яценюка про участь у виборах здатні істотно вплинути на розклади між фаворитами – політолог

Білборди Андрія Садового і Арсенія Яценюка викликали непересічний інтерес українського Фейсбуку, хоча, здавалося б, в одного станом на сьогодні близько 2,5% електоральної підтримки, а в іншого – десь 1%. Про це у Фейсбуці пише політолог Михайло Басараб.

«Зараз це точно не фаворити президентської кампанії. Чому ж такий ажіотаж? Он Ляшко між ними встиг розвісити зовнішню рекламу. Ну й розвісив. Усім абсолютно по цимбалах, хоча рейтинг «радикала» 5% і більше. Зараз он вийдуть з білбордами якийсь Наливайченко, Добродомов, Чумак, Катеренчук або навіть Кошулинський чи Шевченко. У цих шістьох так само десь від 0,5% до 2%. Маю великі сумніви, що їх хтось помітить. А от Садовий і Яценюк не залишають публіку байдужою. То в чому ж справа?!» - пише політолог.

За його словами, політичний масштаб і потенціал зовсім інший. Навіть з таким рейтингом одна лише заява про участь цих двох у виборчій кампанії здатна істотно вплинути на розклади між сьогоднішніми фаворитами.

«Тому вкотре наголошу: 1) Рейтинги кандидатів зараз – то таке. Ну зовсім таке; 2) Перші десять кандидатів в електоральному рейтингу станом на сьогодні мають однакові шанси на перемогу. Ну майже однакові; 3) Відкладіть ті рейтинги десь до середини березня, займайтеся важливішими справами і зберігайте спокій. У вас ще буде море часу, аби зробити свій вибір», - радить Басараб.

Леся, 01.11.2018 09:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини