Андрійович про вибухи на військових складах: Прикарпатцям варто задуматися – чи не Делятин стане наступним

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«В переліку послуг страхових компаній годі шукати страхування ризиків відносно військових арсеналів. Кожен такий склад боєприпасів є потенційним місцем надзвичайної ситуації, особливо у військовий час.

Прикарпатцям варто задуматися – чи не Делятин (Луг) може стати наступним після серії ліквідації військових складів в східних областях України. Якщо врахувати те, що там зберігаються реактивні боєприпаси до «Ураганів», «Смерчів» та «Градів» ( не кажучи вже про ствольну артилерію та до стрілецької зброї) – феєрверк може бути вражаючим .

Надія лише на те, що більша частина їх знаходиться в підземних сховищах (штольнях, пробитих в гірських породах).

Як показують приклади попередніх «вибухів» - територія враження під спонтанне «розсіюванням» снарядів може сягати 100 й більше квадратних кілометрів. Хоча умови зберігання передбачають, що снаряд не споряджений взривником (детонатором) – тішити це не може.

Супротивник намагається поставити Україну перед фактом того, що «нічим стане оборонятися». Військової техніки достатньо – та боєзапасу до неї меншає.

Маючи потужну агентуру в середовищі Українських ЗСУ, Росії не становить проблеми системно знищувати те чи інше місце складування. Крім матеріальних збитків, має місце й психологічний ефект - такі дистабілізаційні процеси негативно відбиваються як на настрої військовослужбовців так і населення».

Леся, 09.10.2018 11:12



Вибір редакції

Найпопулярніші новини