Президентський праймеріз дає Шевченкові певний імунітет від кримінального переслідування – Андрійович

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Праймеріз як «перегони цвіркунів». Зрозуміло, що нардепу Олександрові Шевченкові не «світить» перемогти у виборчих перегонах. Та, у випадку потрапляння у виборчі бюлетені по виборах президента березні 2019 року він може «легко» здолати позначку в 1 мільйон голосів в тих областях, де «Укроп» править балом. В першу чергу, це Дніпропетровська та Волинська області, та, зрозуміло, Прикарпаття.

Враховуючи те, що нині важко прогнозувати явку виборців та кількість кандидатів – Шевченко вносить своєрідну інтригу – кому більшу загрозу він становитиме: нині діючому президентові Петру Порошенко чи Юлії Тимошенко.

Що дає  Шевченкові праймеріз? В першу чергу, певний імунітет від кримінального переслідування, на яке вже дано вказівку. Влада явно прагне показати виборцям вміст «кошика з брудною білизною» - тобто, викинути компромат на Шеву. Тому «Укроп» влаштовує ці внутрішньопартійні «перегони цвіркунів», які явно можна розцінити як гру в піддавки. Ефект від праймерізу посередній – в значній мірі, він породжує розбрат між групами підтримки кандидатів в самій партії «Укроп» - наяву те, що Шевченка «визначено» наперед фаворитом «гри симпатій».

Леся, 07.10.2018 14:00



Вибір редакції

Найпопулярніші новини