Показовий патріотизм Рубана і Савченко кілька років слугував маскуванням для зради державних інтересів – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Обмін» Рубана та Савченко вигідний нині Порошенку перед грядущими виборами як ніколи - ті можуть банально розповісти ту «правду», яку небажано знати народу. Надія Савченко явно не тягне на Мата Харі – з бранки Кремля вона швидко скотилася до особи, репресованої в Україні – країні, депутатом Парламенту якої була обрана по списках ВО «Батьківщина». Безперечно, владі вигідно використати цей факт як один з аргументів в протидії Юлії Тимошенко.

Крім того, постаті Савченко та Рубана в українській історії вимальовується як досить неоднозначні – виходить так, що показовий патріотизм цих «народних героїв» кілька років слугував маскуванням для зради державних інтересів. Та справа в тім, що вони обоє представляють лише малу частку надводної частини айсберга – глибину зрадництва в рядах української влади навряд чи вдасться виміряти».

Нагадаємо, голова СБУ Василь Грицак повідомив, що бойовики «ДНР» внесли в списки на обмін голову «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана. Підтвердила цю інформацію віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Окрім того, радник голови МВС Зорян Шкіряк вважає, що в списки може бути внесена і нардеп Надія Савченко, правда, ближче до судового засідання чи після оголошення їй вироку.

Леся, 14.05.2018 10:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини