Більшість пацієнтів, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні, мало покладаються на лікарняний раціон – журналіст

Журналіст Михайло Андрійович для «Малакави»:

«Пологовий будинок в Івано-Франківську періодично стає п стає місцем різного роду «скандалів» - від санітарного стану туалетів до харчування. Фотографії «критичного змісту» періодично закидаються в соціальні мережі, питання виносяться на сесії міської та обласної рад.

Первопричина в цім не так полягає в реальному стані речей – більше лежить в площині боротьби – як політичної так і кар’єрної «за ту, чи іншу посаду». Не виключно, що несе й більш провокативний зміст – помсти «лікаря –«колезі-лікарю» чи «вдячних пацієнтів - медперсоналу».

Більшість пацієнтів, котрі перебувають на стаціонарному лікуванні, мало покладаються на лікарняний раціон – більше харчуються з власної «домашньої» кухні. Або скупляються в буфетах, котрих вдосталь. Лікарняне меню слугує лише доповненням до всього того – несе в собі такий «стимулюючий фактор». Загалом, по різних даних, на харчування 1 пацієнта, виділяється з бюджету, в середньому 17-27 грн. на добу – зрозуміло, що й меню, в тій чи іншій медичній установі, «підганяється» під ці асигнування. Все залежить від менеджерського досвіду керівництва мед закладу. Не останню роль відіграє й наявність апетиту в хворих».

Нагадаємо, у соцмережах показали сніданок у пологовому будинку в Івано-Франківську. Він складається із кількох шматків хліба і чаю. Виявилося, що на харчування жінок виділяють лише 19 грн. на день. За словами політолога Мирослава Кошика, скибка хліба і чай – таким було харчування у концтаборах.

Після скандалу меню у пологовому стало трохи кращим, повідомляють у соцмережах.


Леся, 07.05.2018 09:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини