Інформація про причетність Пашинського до корупції під час закупівлі засобів зв’язку для армії підтверджується - нардеп

Минулого року Міноборони мало змогу замовити сучасні засоби зв’язку ізраїльської компанії Elbit, які стоять на оснащенні в 10-ти країнах НАТО, однак чомусь обрало обладнання турецької компанії Aselsan.

За експертними оцінками турецьке обладнання на світовому ринку майже вдвічі дешевше від ізраїльського та значно нижче за надійністю та якістю. Однак придбавається турецький зв‘язок за цінами ізраїльськими і щоб важче було порівнювати ціни, в контракті вказують не ціну за одиницю обладнання, а вартість оснащення зв‘язком одиниці певної бойової техніки. Пише у Фейбсуці нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

За його словами, журналісти також пишуть про те, що обладнання, яке закупило Міноборони, не вміщається в танки. Якщо це правда – це не лише ганебна корупція, а нехтування життями наших військових, які захищають нас усіх від агресора, відзначив депутат.

«Тому я вимагаю від Генпрокуратури негайно розслідувати цю інформацію та повідомити суспільству, чи правда це, та як таке могло статись. Також генпрокуратура має дослідити усі ціни на обладнання зв’язку, щоб суспільство могло побачити суттєву різницю. Красти на армії під час війни – ганебно, низько і неприпустимо! Пашинський намагається подолати інформаційну хвилю навколо своєї причетності до корупційних схем! Інформація про причетність голови комітету з нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського до корупції під час закупівлі засобів зв’язку для армії підтверджується», - відзначив депутат..

Леся, 17.04.2018 20:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини