Луценко зганьбився на весь світ і повинен піти у відставку - нардеп

Всесвітньо відоме і авторитетне ЗМІ – Аль-Джазіра – опублікувало засекречене рішення Краматорського суду по спецконфіскації $1,5 млрд Віктора Януковича. Голова ГПУ Юрій Луценко засекретив рішення, щоб деякі фігуранти, зокрема найближче оточення президента Петра Порошенка, змогли уникнути відповідальності. Але все таємне колись стане явним – відкрилась шокуюча правда. Про це у Фейсбуці пише нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

У документі фігурує компанія ICU, засновницею якої є Валерія Гонтарева та Макар Пасенюк, якого характеризують як «фінансиста Порошенка». Представники ICU опинилися на ключових посадах у владі: Дмитро Вовк очолив НКРЕКП, Володимир Демчишин дістав крісло міністра енергетики, а Валерія Гонтарева стала головою Національного Банку. Цікаво, що саме ICU супроводжувала процес передачі корпорації Roshen у «сліпий траст».

Ця компанія допомагала легалізовувати злочинно вкрадені кошти Януковичу-Курченку. Саме ICU обслуговувала значний потік коштів, здобутих від реалізації злочинних схем Курченка-Януковича – як посередник щодо купівлі облігацій, від імені восьми кіпрських компаній, допомогла вивезти з України $1,5 млрд.

«Минулого року Генпрокурор Луценко пафосно відзвітував про "перемогу", що заарештовані кошти оточення Януковича нібито "в повному обсязі повернулись українському народу". Чудово, але саме через недолугі та непрофесійні дії Генпрокурора вся ця величезна сума коштів може бути повернута офшорним компаніям через суди. Вже сьогодні 7 з 10 офшорних компаній, у яких конфіскували гроші, оскаржують ці рішення в судах. Виходить, що гучна спецконфіскація, якою так хизувався та на якій піарився Генпрокурор Юрій Луценко, може виявитись «мильною бульбашкою», - відзначив нардеп.

За його словами, в той самий час Луценко не відзвітував про те, що частина злочинно здобутих коштів Януковича-Курченко залишилась у «любих друзів» Порошенка - власників і менеджерів компанії ICU, які вони залишили собі в якості винагороди за співучасть в грабежі українського народу і які не конфісковані до цього часу в державний бюджет.

«До речі, прокурор, який підписував угоду - це прокурор Кулик, справа про незаконне збагачення якого передана НАБУ до суду, який її не розглядає. А прокурор, який брав участь в Краматорському суді, - Говорущак О.М. - той самий, який зараз є прокурором в справі Михайла Саакашвілі. Ось такі "потрібні" і "цінні" кадри використовує Луценко. Луценко зганьбився на весь світ і повинен піти у відставку. А щодо пані Гонтаревої, то треба обов’язково розслідувати її махінації, не тільки по цій справі, але й на посаді голови НБУ – впевнений, на нас чекає ще багато неприємних відкриттів», - відзначив Дерев’янко.

Леся, 11.01.2018 09:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини