Сьогодні відбулась завершальна фаза атаки на НАБУ - нардеп

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Дерев’янко розповів, що був змушений разом з іншими народними депутатами, які виступають за обрання незалежного аудитора НАБУ, демонстративно залишити засідання антикорупційного комітету. Щоб не брати участі в маніпуляціях своїх колег, які «протягують» контрольовану резидентом кандидатуру на цю посаду.

За його словами, три аудитори мають дати висновок стосовно того, працює НАБУ законно чи ні, – по одному від Президента, уряду (в сьогоднішніх реаліях – фактично теж від Президента) та Верховної Ради. Тому важливо, щоб аудитор від Верховної Ради був незаангажованим, який би не зміг сфальшувати висновки.

«Саме тому комітет рекомендував парламенту на посаду аудитора НАБУ кандидатури американського прокурора Марти Борщ та іспанського прокурора Карлоса Кастресану. Ці поважні експерти пройшли конкурс і не були проголосовані у Верховній Раді остаточно, тільки рейтингово, для того, щоб стати такими аудиторами. Але частина депутатів хотіли оголосити новий конкурс, не завершивши старий, і очевидно «протягнути» третього аудитора, залежного від Президента. Це означає, що Порошенко не чує наших західних партнерів, Міжнародний валютний фонд, і продовжує здійснювати атаку на НАБУ», - відзначив нардеп.

Леся, 20.12.2017 19:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини