Порошенко уже рік не підписує закон про гарантування вкладів «Приватбанку» - нардеп

Рік націоналізації «Приватбанку» - рік без підпису президента Петра Порошенка під законом про гарантування вкладів цього банку, про це у Фейсбуці написав нардеп від Прикарпаття Юрій Дерев’янко.

«Сьогодні минає рік націоналізації «Приватбанку». Не хочу в чергове зупинятися на цій афері, яка принесла мільярдні збитки державному бюджету. Я не раз звертав на це увагу та надсилав відповідні документи правоохоронним органам», - написав нардеп.

За його словами, 20 грудня 2016 року депутати схвалили законопроект, внесений рівно рік тому Президентом України щодо гарантування вкладів громадян в найбільшому банку країни - «Приватбанк». Президент вніс до параламенту його як "невідкладний". Законопроект правильний та дозволив знизити градус напруги в суспільстві та факт його прийняття знизив ажіотаж відтоку коштів з націоналізованого «Приватбанку», що дозволило врятувати банківську систему країни.

«Але! Пройшов рік, а прийнятий ВРУ законопроект і досі НЕ підписаний президентом Порошенком!!! Ось цей законопроект №5553 на сайті парламенту. Тобто Президент нехтує своїм конституційним ОБОВ’ЯЗКОМ у 10-ти денний період або підписувати прийняті закони, або накладати на них вето. Накласти вето Порошенко боїться, бо непопулярне рішення - тому прийнятий закон лежить рік без підпису!» - відзначив нардеп.

Леся, 19.12.2017 16:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини