«Група Мерінова» гучно заявила про себе на сесії обласної ради - активіст

Ситуація, що мала місце із блокуванням групою «івано-франківських спортсменів» трибуни обласної ради, в першу чергу дає підстави судити про зародження своєрідного протестного руху, скерованого на розхитування устоїв «Свободи» у її ж таки вотчин і - тобто, на Івано-Франківщині, про це у коментарі «Малакаві» сказав громадський активіст Михайло Андрійович.

«Фракція «Свободи», залучившись попередньо підтримкою своїх «сателітів» з БПП, явно не очікувала ускладнень в прийнятті позитивного рішення щодо майбутнього будівництва спорткомплексу на місці стадіону спортивної школи в Івано-Франківську. Гадалося, що «розчуливши» попередньо присутніх в залі процедурою нагороджень та прийняттям пакету чергових звернень на предмет Московського патріархату та «особи Саакашвілі», питання пройде легко. Та не так сталося, як гадалося», - говорить Андрійович.

За його словами, методи, до яких вдався добродій Мерінов з «однодумцями» вряд чи можна назвати цивілізованими, в певній мірі викликають асоціювання з так званими «тітушками».

«Та, в той же час, слід зауважити, що «клан Сича» у прийнятті рішень по Івану-Франківську не завжди діє з дотриманням засад демократії. Зрозуміло, що не лише справедливе обурення керувало діями «групи Мерінова» - явно мав місце задум гучно заявити про себе», - говорить Андрвійович.

На думку активіста, нині можна говорити, що на хвилі «обурення громадськості» в Івано-Франківську реанімувався призабутий політичний проект «Укроп».

«Враховуючи те, що саму обласну раду починає лихоманити на предмет як не «розкішного життя» то «легітимності», час вибрано досить вдало. Не варто забувати й про «розбрат» в «Самопомочі». . Зрозуміло, що чиниться все це з перспективою на майбутні вибори – у «фінансистів» «Укропу» амбіції на Прикарпатті досить вагомі», - додав Андрійович.

Нагадаємо, депутат франківської міської ради Віталій Мерінов виступив проти забудови діючого стадіону і організував протест із цього приводу.

Активісти домоглися, щоби питання було зняте із порядку сесії і проведені із цього приводу громадські слухання.

Депутат від «Свободи» Василь Попович назвав активістів «тітушками», вони вимагають від депутата публічного вибачення.


Леся, 10.12.2017 10:39



Вибір редакції

Найпопулярніші новини