У Надвірнянському районі активісти затримали автотягач із деревиною сумнівного походження

14 листопада працівниками Надвірнянського РВ НП було затримано автотягач, завантажений деревиною. Водій зупиненого автотранспортного засобу на вантаж пред’явив товарно-транспортні документи, які були видані одним з підприємств сусіднього Коломийського району, про це «Малакаві» повідомив громадський активіст Михайло Андрійович.

За його словами, цей факт не міг не викликати підозри, адже на даний час має місце інформація, що місцевий Надвірнянський агролісгосп не займався офіційно реалізацію цієї деревини. Як результат, автомашина з лісом сумнівного походження затримана, правоохоронними органами розпочато досудове розслідування справи, відзначив Андрійович.

«Небайдужі місцеві жителі попередньо помітили, що в лісових масивах між селами Лісна Тарновиця та Парище ведеться рубка та наступне складування деревини, в основному породи дуб. Громадські активісти вчасно «вдарили на сполох» - звернулися до правоохоронних органів на предмет можливого зловживання. Серед населення навколишніх сіл давно побутує думка, що такі справи не відбуваються без згоди «вищого керівництва» лісової галузі, значна частина деревини реалізується «наліво». В той же час, оцінюючи об’єми вирубки деревини, дивним виглядає те, що місцеве агролісове підприємство перебуває в скрутній фінансово-економічній ситуації, проти кількох посадових осіб порушені кримінальні справи. Самі ж працівники такий стан речей пояснюють тим, що підприємством здійснюють керування особи, котрі мало обізнані на лісовій справі та без досвіду в керівній роботі», - відзначив Андрійович.


Леся, 16.11.2017 09:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини