Активісти засадили деревами ділянку, яку влада планувала віддати під будівництво комерційної нерухомості

Громадські активісти селища Делятин Надвірнянського району обрали своєрідну форму протесту проти засилля місцевої влади, про це «Малакаві» повідомив громадський активіст Михайло Андрійович. За його словами, на місце зрізаних за ініціативи керівництва селищної ради дерев, представниками громадськості організовано насадження молодих саджанців хвойних рослин. Прикметно, що саджанці активісти закупили власним коштом.

Зі слів активістів, по даній земельній ділянці (знаходиться на центральній дорозі смт Делятин в напрямку на Яремче) виношуються плани на предмет використання її під будівництво комерційно-торгівельного комплексу. При тім, що робиться це не на конкурсних засадах, як то регламентовано законодавством.

«Більшість представників громади селища не схвалюють таке рішення, вважаючи, що ця ділянка має бути віддана під облаштування рекреаційної зони: скверу чи дитячого майданчика. Поряд з цим, більшість жителів подивовані й тим, що селищна рада запланувала на для озеленення території більше як 300 тисяч гривен. На жаль, освоєння тих бюджетних асигнувань не помітне – натомість, на території Делятина мають місце випадки безпідставного знищення багаторічних насаджень», - відзначив Андрійович.


Леся, 15.11.2017 14:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини