Ішов останнім – Тягнибок розповів про загибель сотника самооборони Сергія Дідича

3 листопада - 48 років від дня народження Героя Небесної Сотні Сергія Дідича, який був сотником Івано-Франківської сотні самооборони ВО «Свобода». Трагічно загинув 18 лютого 2014 року в районі Кріпосного провулку у Києві. Про це у Фейсбуці пише лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

«Про сотника Сергія Дідича побратими говорять, як про ідеального керівника. Ані муштри, ані переохолодження, ані перевтоми сотник Дідич не допускав, як і зверхності, підвищених тонів і сварок. Та це й не потрібно було - у Сергія була якась внутрішня харизма, яка заспокоювала новачків і підбадьорювала розчарованих. Зброя сотника Дідича - слово і безмежна любов до людей», - написав Тягнибок.

18 лютого Сергій Дідич вів свою Івано-Франківську сотню на мирну акцію під Верховну Раду. А вже за кілька годин його знайшли з численними переломами черепа в Будинку офіцерів.

«Він разом зі своєю сотнею стримував атаку "Беркута" на Кріпосному провулку. В якусь мить виникла загроза опинитися в оточенні силовиків. Сергій скомандував: "Два кроки назад!" - і хлопці почали відступати. "Сергій ішов останнім. Не міг інакше, бо ж там була його сотня», - розповідає дружина героя Небесної сотні Галина.

Рішенням сесії Городенківської міської ради Сергію Дідичу присвоєно (посмертно) звання «Почесний громадянин міста Городенки». В Івано-Франківську та Городенці вулиці названо на честь Сергія Дідича. У Стрільченській школі відкрита меморіальна кімната Героя Небесної сотні Сергія Дідича.

Удостоєний звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ‒ за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

 

Леся, 03.11.2017 14:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини