Ми не ображали доньку загиблого на війні добровольця – активіст про конфлікт довкола організації «СТАН»

На сьогоднішній день засновницею організації «СТАН» таки є представниця «ЛНР» Олена Заславская, в цьому можна переконатись, переглянувши інформацію з реєстру громадських організацій, яка є у вільному доступі, про це у Фейсбуці пише доброволець Святослав Кондрат, член проводу організації «Карпатська Січ».

«А на словах стверджувати, мовляв, "вона вже не з нами, вже не є членом ГО" - не викликає довіри, особливо в той момент, коли є документ, який затверджує інше, крім того, нас обурюють дії цієї організації. Саме вона виступила проти ходи, присвяченій традиційній сім'Ї і навіть більше, назвали це сепаратизмом! Задумайтесь: те, що у вас є дружина(чоловік),здорові діти, внуки і т.д. - означає, що ви сепаратист. Пан Ярослав Мінкін виклав ще одну цікаву статтю, в тексті якої йдеться про те, хто ж спонсорує націоналістів і те, що вони сепарують нас від Європи. Цим самим, кинувши виклик людям-націоналістам, котрі поповнили перші добровольчі батальйони в 14-му році. Останнім, що змусило прийти до них на розмову - їхня підтримка ліворадикальної організації Автономний Опір, членство якої СБУ підозрює в антиукраїнській діяльності», - пише Кондрат.

За його словами, активісти пришли до членів організації «СТАН» аби отримати пояснення, але їх ніхто не надав, натомість, почали обливати брудом, і почали говорити про те, чого не було.

«Ми не ображали доньку загиблого на війні добровольця, адже війна принесла втрати кожному з нас... Зараз представники ГО «СТАН » називають нас фашистами, нацистами, ксенофобами і тому подібне. Зразу ж згадується час, коли бійців УПА та підпільників ОУН так само називали совєтська пропаганда. Натомість, вони просто робили свою роботу. Історія розставила все на свої місця: іменами Бандери, Шухевича, Стецька називають вулиці, школи, відкривають музеї. А де зараз такі червоні виродки, як ленін, сталін, дзержинський, троцький та інші? Ветеранам УПА наврядчи би сподобалось те, що хтось прикривається патріотизмом, а колись відверто позував біля пам’ятника леніну із георгіївською лентою. Отака от в нас різна любов до України», - пише Кондрат. 

Нагадаємо, активісти «Правого сектору» та «Карпатської Січі» вважають «СТАН» сепаратистською організацією і хочуть, аби вона припинила діяльність у місті. Олеся Архипова каже, що націоналісти не повірили, що її батько загинув на фронті.

Окрім того, активісти пояснили, чому вважають «СТАН» організацією сепаратистів. 

Активісти «СТАНу» заявили, що вони виступають проти анексії Криму та війни на Донбасі і не підтримують сепаратизм.

Леся, 31.10.2017 12:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини