Доній: Протестувальники під ВР мали би висунути єдину вимогу – дострокові вибори президента

Виконання вимог, які висунули протестувальники під Верховною Радою жодним чином не змінить ситуацію в Україні, про це у Фейсбуці написав колишній нардеп від Прикарпаття Олесь Доній.

«Влада продовжуватиме збагачуватися, а народ і далі жебракуватиме. Україна і далі сповзати ми у ментальний "рускій мір"(контроль медіа, маргіналізація опозиції, монополізація економіки і влади). Подумайте самі. Які вимоги висунули протестувальники? 1. Антикорупційний суд. 2. Зняття недоторканості з депутатів. 3.Новий закон про вибори. Постояли тиждень-другий і народили ще одну вимогу: 4. Закон про імпічмент Президента. І що? Та нічого, навіть у разі тотального прийняття всіх цих 4 законів. Узурпація влади в Україні відбулася не на рівні Верховної Ради. Верховна Рада - це нині не влада, це зграя кроликів, які б'ють в барабани за командою з Адміністрації Президента», - написав Доній.

За його словами, чотири вимоги протестувальників не заважатимуть монополізації влади Порошенка. Політик вважає, що антикорупційний суд, як і інші суди буде підконтрольним президентові, а зняття недоторканості із депутатів не вплине на зловживання.

«Закон про вибори? Ви думаєте, він буде краще? А чому не гірше? Прийматиме то його ВР, абсолютно підконтрольна Президентові. Назвуть Вам "відкриті списки", і дадуть повну мажоритарку. От тоді і почухаєте потилицю:а де ж і коли нас надурили ? Та буде пізно. Вже не кажу про тезу "контрольованої опозиції" - спочатку типу "справедливий закон" про вибори, і лише потім самі вибори. Теза облудна за своєю суттю, і зрештою функцію поховання дострокових виборів вона вже виконала», - вважає політик.

На його думку, навіть закон про імпічмент може бути прописаний так, що Президентові він в житті не загрожуватиме.

«Тому і перехоплює ініціативу Порошенко, і каже, що і він проти недоторканості нардепів, та і про Антикорупційний суд трохи не з дитинства мріяв. Почекайте, Ви ще дочекаєтеся закон про "відкриті списки" від БПП.  А опозиція і тоді навряд усвідомить, що через агентуру СБУ в керівництві партій і громадських організацій насправді підіграє владі», - вважає нардеп.

На його думку, єдиною вимогою протестувальників мала би стати вимога дострокових перевиборів президента.

«Скажете, людей було б менше на протесті? Можливо. Хоча згідно соціології понад 50 % українців підтримує дострокові вибори Президента. Скажете, що підконтрольна Порошенкові Верховна Рада не задовольнила цієї вимоги? Так, не задовольнила б. Але суспільство і опозиція почали б мислити в правильному напрямку. Відсіялися б "контрольована опозиція", яка лише імітує боротьбу, почався пошук спільних оптимальних кандидатів, почався б пошук алгоритмів співпраці і боротьби з адмінресурсом і фальсифікаціями на виборах. А так, коли прийде час президентських виборів знову все це не встигатимуть. Що лише потрібно Порошенкові», - вважає Доній.

Леся, 30.10.2017 12:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини