Ефективність роботи нардепів від Прикарпаття: Юрій Соловей

Народний депутат Юрій Соловей входить у Верховній Раді у фракцію БПП є заступником голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

Він достатньо дисципліновано відвідує засідання Верховної Ради. На пленарних засіданнях був присутній 309 раз, відсутній – 41, за даними реєстрації за допомогою електронної системи. За даними письмової реєстрації, депутат відвідав 299 засідань, з невідомих причин був відсутній 52 рази, такі дані вказані на сайті ВРУ.

Протягом своєї роботи подав 45 запитів, 42 з яких розглянуто. Став співавтором майже сотні законопроектів, з них у цьому році – 23.

Зокрема Соловей став співавтором законопроект «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо читання молитви «Отче наш» відразу після відкриття пленарних засідань). Також Соловей є співавтором законопроекту про надання доріг в концесію. На його думку, концесія сприятиме створенню умов для залучення інвестицій в галузь і країну в цілому для будівництва та експлуатації автомобільних доріг загального користування державного значення, а також дозволить забезпечити належне утримання і своєчасний ремонт таких доріг та покращити їх технічний стан.

За даними сайту «Слово і діло» Соловей дав 17 обіцянок виборцям. Із них виконав шість (наприклад, зареєстрував законопроект про пенсійну реформу), не виконано – чотири обіцянки (пов’язані із виділенням коштів на школи із його округу, введення військо-цивільної адміністрації на території Херсонської області).

Соловей захищає директора «Львівського бронетанкового заводу» Романа Тимківа, якого працівники НАБУ затримали через підозру в участі у корупційних схемах.

Окрім того, Солов’я звинувачують у тому, що він не підписав заяву про підтримку програми ремонту автодоріг краю, зокрема, його колега по парламенту Олександр Шевченко назвав депутата «ворогом Карпат». Сам нардеп активно займається темою ремонту доріг, зокрема звертався до ГПУ із приводу ремонту дороги Косів-Кути, а також підозрював САД в Івано-Франківській області в можливому нанесені державі багатомільйонних збитків.

В Івано-Франківську нардепа Солов’я звинуватили у тому, що він «віджав» шматок земельної ділянки.

Окрім того, в соцмережах оприлюднили інформацію про те, що Юрій Соловей майже кожного ранку під час пленарних засідань у Верховній Раді про щось розмовляє із колишнім регіоналом, діючим нардепом від «Опозиційного блоку» Юрієм Мірошниченком. Автори фото відзначали, що він «звіряє курс» із регіоналом.

 

Леся, 28.10.2017 13:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини