«Народний контроль» вимагає у правоохоронних і судових органів позубитися рудименту «кумівства»

Івано-Франківський суд, який прийняв рішення відсторонити від роботи патрульного Леоніда Гончарука, не врахував те, що свідки - патрульні поліцейські, які були присутні під час події, та на яких, на думку прокуратури, Гончарук, як командир роти, може мати вплив, вже були опитані слідчими та дали свідчення у справі. Про це заявив голова місцевого осередку партії «Народний контроль» Геннадій Чудак.

Окрім того, за його словами, суд не врахував позитивні характеристики на Леоніда Гончарука з місця проходження служби в поліції, його принциповість та відданість професії. 

«Не маючи, на нашу думку, достатніх підстав та реальних доказів, суд задовольнив клопотання прокуратури та став на бік порушника-міліціонера.  Ми вважаємо, що таке рішення ставить під сумнів спроби реформування правоохоронних органів, намагання позбутися корупції та виконання рішень Майдану», - вважає Чудак.

На його думку, дана судова ухвала нівелює реальні кроки у сьогоднішній позитивній діяльності патрульної поліції і формує негативне ставлення до неї з боку громадськості.

«Народний контроль» вимагає у правоохоронних і судових органів міста Івано-Франківська позбутися рудиментів старого режиму, «кумівства», взяти за основу прогресивні правові механізми у прийнятті відповідних рішень, стояти на основі збереження громадянських прав і свобод українського народу», - відзначив Чудак і закликав політичні сили та громадські організації виступити у підтримку Гончарука.

Нагадаємо, суд відсторонив Гончарука від роботи за те, що він начебто зламав мізинець колишньому міліціонеру Михайлу Ільницькому. На думку народного депутата Борислава Берези таким чином прокуратура «передала привіт» патрульним і застерегла від затримання їх працівників.

В суді в свою чергу заявили, рішення у справі Гончарука було прийнято без будь-яких порушень. Суддя не ставав на сторону ні однієї із сторін.

 

Леся, 20.10.2017 20:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини