Ми не допустимо капітуляції – активісти та політики виходять на протест під Верховну Раду

Сьогодні, 5 жовтня, народні депутати мають прийняти закон щодо реінтеграції Донбасу. Представники націоналістичних організацій, як то, наприклад, «Національний корпус», «Правий сектор», «Свобода», пообіцяли вранці пікетувати Верховну Раду, оскільки вважають запропоновані президентом Петром Порошенко законопроекти капітуляцією.

На думку представників «Національного корпусу», законопроект Порошенка є антиконституційним і порушує чинне законодавство України.

«Цей законопроект ніяк не вирішує проблему окупованих територій. Він просто її легалізує. Статус ОРДЛО назавжди узаконює в Україні осередок сепаратизму. Неефективність статусу ОРДЛО доведена кров'ю захисників України, що загинули в Донецькому аеропорту, Дебальцевському котлі та вздовж всієї лінії фронту неоголошеної війни. Всіх цих жертв наша Нація зазнала впродовж дії цього статусу», - сказано у повідомленні прес-служби «Національного корпусу».

Там його вважають результатом домовленостей із західними партнерами.

«Цей документ не просто недоцільний. Він критично небезпечний для країни. Єдине його досягнення – це демонстрація того, що Конституцію України можна безкарно порушувати», - сказано у повідомленні. 

Леся, 05.10.2017 08:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини