Мене підставили під кримінал – нардеп про справу Цукерника

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Тимошенко вважає, що його підставили у справі Вадима Цукерника, якого підозрюють у причетності до вбивства трьох людей.

«Будучи введеним в оману людьми, які мене просили, їхав до Львова з переконанням, що буду захищати АТОшника, який вчинив щось в зоні АТО, а заарештували його вже тут, на батьківщині. І тільки приїхавши у Львів, я з подивом почув, що ці події відбувалися не на Сході, а тут в мирний час і в мирній обстановці. Почувши, що в цій справі є троє загиблих невинних охоронців, я одразу ж наголосив родині Цукерника про те, що, в силу особистих переконань, я за те, щоб вбивці отримали найсуворіше покарання. І тільки в разі, якщо виявиться, що їхній син справді стовідсотково невинна жертва обставин, я ще готовий буду заступитися за нього», - написав у Фейсбуці Тимошенко.

За його словами, він дізнався від потерпілої сторони, що відбитки пальців Цукерника є на одному з автоматів. А це, каже нардеп, кардинально міняє суть справи.

«Розуміючи біль втрати матерів і близьких, співчуваючи їхньому горю, хочу вибачитись за той додатковий біль, якого я їм завдав своїм необдуманим втручанням. Справа надто поважна і нехай суд, і тільки суд, вирішить, винен Цукерник чи дійсно жертва обставин. Знову ж таки, за своїми переконаннями, я захищаюсь за АТОшників-політв'язнів, за винятком одного виключного моменту, коли люди перебували в СІЗО 5 років без вироку, тобто з 31-го звільненого мною, 28 - це в'язні сумління. Мені дуже прикро, що мене підставили під кримінал. На майбутнє, ще раз і до всіх - я займаюсь тільки політв'язнями», - відзначив Тимошенко.

Леся, 04.03.2017 18:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини