В Надвірній відмовилися від спорудження пам'ятника Борцям за волю України – громадський активіст

В Надвірній відмовилися від спорудження пам'ятника Борцям за волю України. Зібрані гроші поставлено на депозит, про це у спільноті Надвірнянці повідомив громадський активіст Михайло Андрійович.

«Чотири роки тому в Надвірні громадськими активістами було ініційоване спорудження пам'ятника Борцям за волю України. За короткий час було виготовлено проектно-кошторисну документацію, зібрано під 70 тисяч гривен. Меценатами та спонсорами було надано необхідні будівельні матеріали.
Помпезно було освячено місце та закладено камінь під майбутній монумент. Та за час, що минув з того часу, справа майже не зрушилися з місця»,
- розповідає громадський активіст.

За його словами, сьогодні стало відомо, що за вказівкою представників Надвірнянської районної ради, зібрані кошти, які були акумульовано на спеціально відкритому рахунку в Ощадбанку, переміщено на депозитний рахунок.

«Нині, на початкову суму, нараховано відсотки - не зрозуміло, на які потреби вони скеровуються. Не відома й доля будівельних матеріалів (цемент, метал, пиломатеріали, щебінь, пісок...), які були пожертвувані благодійниками. Таке "розпорядження" владою ресурсами, які збиралися "по крупинках" небайдужими громадянами, породжує сумніви щодо чесності чиновників», - відзначив Андрійович. 

Леся, 15.09.2016 11:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини