Пам’ятники загиблим у війні у Меморіальному сквері їх родичі ставили власним коштом

В Меморіальному сквері Івано-Франківська поховані бійці, які загинули у зоні АТО – Юрій Барна, Михайло Шемегінський, Василь Семанюк, в також Володимир Шарабуряк, Петро Безпалько, Василь Білик та Григорій Семанишин. Їх дружини та матері розповідають – пам’ятники ставили власним коштом, влада зробила лише проект, пише Курс.

Пам’ятники родичам загиблих обійшлися у 75 тис. гривень кожен. Жінки розповідають, перший підрядник просив за кожен пам’ятник по 105 тис. гривень, взяв із кожної родини по 30 тис. гривень і зірвав терміни виготовлення. З ним розірвали угоду, гроші пропали. Суд так нічим і не завершився. Тепер підрядник через суд вимагає, щоби йому заплатила кожна родина ще по 10 тис. гривень – по він поніс збитки.

Жінки розповідають, що голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук обіцяв, що за пам’ятники заплатить область, місто та благодійники – проте це були порожні обіцянки.

«Я вже не раз пошкодувала, що в Меморіальному сквері погодилася сина поховати, – говорить Віра Баран. – Спочив би деінде поміж людей без помпезності, і ніхто би не судив, грошей не видурював, ніхто би не робив собі ім’я на могилах наших синів і пам’ять їхню в багно не втоптував би».

За її словами, вона втратила дар мови, коли «ніби побратим, теж учасник АТО, заступник міського голови сказав нам, матерям: «Ви мені поставили розтяжку – поховали в Меморіальному сквері, щоби з міста гроші тягнути».

До речі, за словами жінок, міський голова Руслан Марцінків обіцяв зробити благоустрій у Меморіальному сквері. Проте потім чиновники дзвонили підряднику родин і говорили, що він має бути зроблений коштом родин загиблих.

Фото:Курс

Леся, 16.06.2016 07:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини