Під час масованого обстрілу бійці 128 бригади не тікали, а витягали з-під завалів напівживих побратимів – Андріїв

Пекло на Шахті Бутовка показало справжню суть тотальної брехні від Антитерористичного  Центру щодо замовчування втрат, кількості поранених, та що саме насправді відбулося в ту пекельну ніч, написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв.

«Зараз вони починають розслідування, що саме робили наші добровольці на передовій, вдумайтесь, їх не цікавить, те що сєпари нещадно накривали нас більше двох годин важкими снарядами, практично зрівнявши Бутовку із землею, просто в упор розстрілювали із танків та САУ українських захисників», - написав Андріїв.

Окрім того, він обурений тим, що почали розповсюджувати недостовірну інформацію про те, що бійці 128 бригади під час масованого обстрілу почали тікати.

«Ряд "добрих людей" почали писати та говорити, що бійці 128 бригади під час артилерійського обстрілу почали тікати, лишаючи бойові позиції. Це в той час, коли насправді бійці під прильоти 120-х мін та розриви снарядів 152-го калібру витягували з-під завалів напівживих побратимів. В той час, коли бійці на власні очі бачили, як від чергового прильоту розриває його товариша, з яким він ще зранку ділився спогадами про життя, сім'ю, рідних йому людей, в той час, коли командири вже хриплим голосом кричали про допомогу та просили штаб про підтримку, удар у відповідь нашої арти. Не дочекались. Відповіді не було. Артилерія мовчала. Так, можливо двоє-троє бійців психологічно не витримали і відійшли. Ми не були у цьому пеклі, не нам їх судити. Я не знаю, які цілі та мету переслідують дані особи розповсюджуючи цю провокативну брехню, але це не від добра. У мене немає для вас культурних слів. Бог вам суддя», - написав Андріїв.

Нагадаємо, у ніч на неділю бойовики обстріляли українські позиції, загинуло щонайменше шестеро добровольців, четверо – із «Правого сектору». Поранення отримало троє бійців із Прикарпаття.

Леся, 14.06.2016 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини