Не будь як Роман. Андріїв розповів про земельні схеми «Свободи»

Роман Онуфріїв, голова партії «Свобода» у міськраді, він є сірим кардиналом, який є основним розробником бюджетних схем, його завдання тримати все в своїх руках: бюджет, фінансові потоки, виділення землі, в 2012 році бійці «Альфи» вже брали його за хабар на гарячому, але тоді він злив однопартійця Гаркота, співучасника отримання хабара, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв.

«У місті за останній місяць відбувся будівельний бум скандалів та противаг. Целевича. Фірма-банкрут мала в оренді 2,2 Га землі. Гроші за оренду не платили останні роки, має там дві не добудови, десятки обманутих дольовиків. Роман вирішив «допомогти» фірмі збудувати там кілька свічок здавалося благородний жест. Оренду продовжили, а от будувати буде там фірма «Благо» власником, якої є Андрій Луцький один із основних спонсорів партії ВО Свобода. Мотив простий – велика копиця грязних грошей, земля практично даром дістається Андрію..2,2 Га землі які мали частково йти на проект «Житло воїнам АТО» це десь орієнтовно 80 квартир інвалідам та сім’ям загиблих воїнів АТО. Щоб пропхати це рішення на сесію вивели місцевих, обманутих дольовиків.. наш народ наївний.. Пригадуєте в мера зустріч коли громада просить продовжити оренду землі.. це коли мер зірвався і кричав, що учасники АТО рейдери та будівельна мафія.. Згадали..? Так ось із 10 осіб, що були у кабінеті мера на прес-конференції, 4 - це працівники фірми «Благо» того самого Луцького Андрія.. напевне їхні інтереси теж АТОвці зачепили..або просто не назбирали наївний народ для масовки прохань у міського голови.. Чому мер зірвався..? Питання риторичне, ще кілька секунд і ми б заявили, що і до чого.. але мер був першим, звинуватив у своїх же справах.. політичний трюк.. зірвав джекпот.. Видно Роман не даром старався», - написав Андріїв.

Далі Роман Онуфріїв, пише Андріїв, розробляє ще крупніший масив - вулиця Макогона.

«ІФ дорожня служба» (свободівська фірма) в травні купляє на аукціоні споруду площею 0,7 Га землі.. за місяць, на другій сесії під цю споруду забирають ще 0,9 Га комунальної землі.. звісно «законно».. далі укладають договір із фабрикою.. і уаля.. 3,5 Га землі.. Громадських слухань не було, детальний план не змінювали, промислова зона.. Громада вийшла на протест.. сформувала громадський актив.. Та кого це цікавить.. там мають звести 33 багатоповерхівки..9-12-16 поверхові.. о це справжній джекпот.. а активістів можна купити чи залякати.. ні не вийшло.. замовили сюжет на 5 каналі..
І тут сам перфоманс.. в цьому рекламному ролику автор говорить у Франківську дають дозвіл на будівництво будинків тільки тоді коли закладено 12% для учасників АТО.. 
12% вул..Хіміків, площа 20 соток, орієнтир 6-8 квартир.. а піару на 1,5 роки. Зате яка подача інформації», - пише Андріїв.

«От якби наші «чинуші» діяли чесно і заклали б цих 12% процентів, як просили ветеранські організації на Целевича, площу 2,2 Га землі.. на Макогона 3,5 Га землі (звичайно після громадських слухань та інших відповідних процедур) тоді питання не було б.. А, так Онуфріїв розіграв свій чорний сценарій.. Тепер просто собі уявіть, відкат Романа в 10-12% із цих площ.. Квартири учасникам АТО..? Скільки-скільки.. 80 ? та ну їх.. з якого дива цим засланцям щось просто так.. «нехай ідуть знову на фронт, у нас війна».. так написала Вікторія Дротянко.. секретар міського голови..
Серйозний куш.. відповідні ставки.. Роман «дбає про людей» Не будь, як Роман», - пише Андріїв.

Леся, 16.08.2016 10:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини