У медзакладах Франківська учасників АТО мають обслуговувати поза чергою

Для забезпечення медичним обслуговуванням учасників АТО в усіх територіальних поліклініках Івано-Франківська працює «єдине вікно» для позачергового обслуговування бійців. Розроблений «Клінічний маршрут пацієнта-учасника АТО, демобілізованого військовослужбовця». Також призначені відповідальні особи за стан медичного забезпечення та базу даних учасників АТО і демобілізованих військовослужбовців, встановлено інформаційне табло, повідомляє прес-служба міського голови.

На базі відділень профілактичних оглядів поліклінік працює комісія для проведення медичних оглядів учасників АТО. Медичні огляди проводять члени медичної комісії, залучаючи за потребою лікарів вузьких спеціальностей, забезпечено повне лабораторне та діагностичне обстеження.

Станом на 28.07.2016р. за медичною допомогою звернулось 410 учасників АТО (з них: 84 - поранені), 150 звернулись в заклади охорони здоров’я з соматичними захворюваннями, які виникли під час перебування в зоні АТО.

Диспансерним спостереженням в поліклінічних закладах міста охоплено 286 демобілізованих учасників АТО, з них: 156 потребують медичної, 58 - фізичної, 214 - психологічної реабілітації.

У стаціонарних закладах міста проліковано 162 учасника антитерористичної операції, з них 29 прооперовано. Видано довідки на санаторно-курортне лікування 244 учасникам АТО, з них 68 пройшли санаторно-курортне лікування.

Для учасників АТО на 2016 рік у ЦМКЛ заклали 300 тис. грн. на медикаменти й 300 тис. грн. на харчування.

На офіційному сайті міста Івано-Франківська в розділі «Підтримка учасників АТО» постійно висвітлюється та оновлюється інформація щодо соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей.

Леся, 08.08.2016 10:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини