Друга сторона медалі: в обласній дитячій лікарні, вірогідно, списують ліки – мама

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні не завжди надають адекватне лікування.

Про це в коментарі «Малакаві» розповіла Анастасія, яка наприкінці минулого року лежала в хірургічному відділені разом зі своїм дворічним сином.

За її словами, вони у неділю приїхали в лікарню самі, оскільки малюк нарікав на болі у животику і кілька днів поспіль блював. Хлопчика оглянув черговий лікар. Було прийняте рішення про госпіталізацію, оскільки лікарі підозрювали, що у малюка гострий апендицит.

У понеділок хлопчика оглянули лікарі, призначили УЗД, яке не підтвердило підозру, що у нього гострий апендицит.

Мама розповідає, що попри те, що дитина і далі нарікала на болі у животі та блювала, ій не призначали лікування.

«Ми просто там лежали. У вівторок ввечері я вчергове підійшла до медсестри, запитала чи є нам якесь призначення. Вона сказала, що немає. На питання, де лікуючий лікар, вона відповіла, що він пішов додому. Тоді ми прийняли рішення відмовитися від лікування. Я пішла і написала відмову, поїхали додому, бо нас не лікували, ми просто знаходилися в лікарні. Потім ми звернулися в міську дитячу лікарню, здали аналізи, і виявилося, що у дитини глисти, лікар призначив лікування у домашніх умовах», - розповідає Анастасія.

Проте жінку найбільше обурило те, що нещодавно на домашню адресу прийшла виписка з лікарні. В ній сказано, що дитина перебувала в ній лише один день. Окрім того, детально розписано, які ліки приймав малюк.

«Розписані крапельниці внутрівенно, інші ліки. Це неправда, нам нічого не капали, ми нічого не приймали. То, що, виходить, що ці ліки просто списали?» - говорить мама дитини.

Вона відзначає, що як у обласній лікарні, так і у міській при поступленні завжди видають список ліків, які треба придбати.

«Не дають навіть вати і спирту, їх треба купити самим. Про яке недофінсування лікарень йде мова, якщо батьки і так все купують самі. Якщо дитину прокапали ліками лікарні, то ці ліки треба відкупити», - каже Анастасія.

Нагадаємо, лікарі обласної клінічної лікарні заявляють про те, що через недофінансування, вони не зможуть лікувати дітей. Ситуація настільки катастрофічна, що вони готові навіть вийти на страйк.



 

Леся, 02.02.2016 11:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини