Медики обласної дитячої лікарні через тотальне недофінансування можуть вийти на страйк

Депутати Івано-Франківської області суттєво зекономили на фінансуванні потреб дитячої обласної клінічної лікарні. Медикам виділили у два рази менше коштів, ніж минулого року.

Про це у Фейсбуці повідомляє педіатр, голова громадської ради при Департаменті охорони здоров'я ОДА Оксана Манюх.

За її словами, діти у лікарні будуть без медикаментів (на одну дитину в день на ліки депутати виділили  гривень), без повноцінного харчування (на одну дитину на один день виділено 10 гривень). Плюс лікарні заборонили виконувати ремонтні роботи. Тобто, виходить, якщо десь у підвалі прорве трубу, то ремонт робити не можна, каже Манюх.

Депутати навіть на кисні для кисневих апаратів у відділення реанімації зекономили. Треба мільйон – дали 470 тис.

«Чи може батьки в реанімацію в долонях дитині кисень принесуть, чи може дихальний апарат без кисню дитину врятує?» - пише Манюх.

Окрім того, зарплату медикам «урізали» - загалом на 1,5 млн. гривень. Індексації зарплат не буде, бо на це немає коштів.

«Головний лікар,казав, треба цей рік пережити. А лікарня на межі. Буде страйк. В таких умовах ми дітей рятувати не зможемо. Крапка», - пише Манюх.

Нагадаємо, буквально на першій же сесії голова обласної ради Олександр Сич підняв собі зарплату. Буквально зразу ж з’явилися петиції про те, щоби відтягнути його від корита.


Леся, 21.01.2016 07:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини